Dobri su si

Političke usluge za Noćne vukove u Republici Srpskoj

Podpredsjednik Noćnih vukova u Republici Srpskoj, Tadić kaže da se 25 godina poznaje s ministrom Đokićem.
Vijesti / Flash | 15. 03. 2019. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Firma Gorana Tadića, potpredsjednika ruskog moto kluba Noćni vukovi Republike Srpske, dobila je tri miliona maraka vrijednu koncesiju za izgradnju male hidrocentrale kod Han-Pijeska, pokazalo je istraživanje Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

New Energy, firma čiji je suvlasnik Goran Tadić, u svibnju 2018. potpisala je ugovor za dvadesetogodišnju koncesiju s Ministarstvom energetike i rudarstva Republike Srpske, gdje Tadić radi kao vozač ministra Petra Đokića. 

''Nema to nikakve veze. Apsolutno nikakve veze. Svako može da konkurira na bilo kojem tenderu. Mi smo u ovom slučaju bili jedini'', kaže Tadić za BIRN BiH.

Podpredsjednik Noćnih vukova u Republici Srpskoj, Tadić kaže da se 25 godina poznaje s ministrom Đokićem.

Članovi ove bajkerske grupe danas se nerijetko mogu vidjeti sa članovima Đokićeve Socijalističke partije, čiji je član i sam Tadić, ali i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. Odnosi Vukova i članova političkih partija se protežu do privatnih i poslovnih interesa, dok se važni centri ove organizacije nalaze u Brčkom i Šamcu, pokazuje istraživanje BIRN-a BiH.

Ideja o osnivanju ogranka Noćnih vukova u Republici Srpskoj pojavila se nakon posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu 2011. godine, kada je na stadionu Crvene zvezde bio okružen pripadnicima ovog kluba, koji u svijetu broji nekoliko tisuća članova.

''Od tada je to počelo na našim prostorima – tko su oni, otkud oni s Vladimirom Putinom – i želio sam jednostavno da budem dio tog bratstva'', kaže Tadić. 

Noćni vukovi se smatraju jednim od važnih načina na koji Rusija širi svoj utjecaj, a predsjedniku ovog kluba Aleksandru Zaldostanovu zvanom Kirurg ulaz je zabranjen u najmanje dvije države Europske unije, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanadu te Bosnu i Hercegovinu.

''Ako mi možemo i ako mi doprinosimo time da se širi, ja sam sretan, vjerujte mi'', kaže Tadić za BIRN BiH, dodajući kako je srpski narod uvijek okrenut prema Rusiji više nego prema Zapadu.

Vukovi u vladi Republike Srpske

Noćni vukovi u Republici Srpskoj organiziraju različite manifestacije i godišnju posjetu manastirima i spomenicima – gdje ih je na nekim proputovanjima posjetio ministar Đokić. 

U Socijalističkoj partiji Noćni vukovi uživaju, osim Đokićeve podrške, i posebnu naklonost Duška Milunovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite. Milunović je autor himne Noćnih vukova i njihov počasni član. Punopravni član ne može biti jer nema svoj motor, objašnjava Tadić. Crni kožni prsluk kluba Milunović je dobio jer im pruža podršku 

Kopirati
Drag cursor here to close