I to je BiH

Političke afere u BiH: Bučna uhićenja bez pravog epiloga

Vijesti / Flash | 11. 08. 2016. u 17:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok brojač javne potrošnje odbrojava vrtoglavih osam milijardi potrošenih na račun poreznih obveznika, značajno su veće brojke kojima su danak uzeli slučajevi mita, korupcije i kiminala na svim razinama u Bosni i Hercegovini.

Od rata do danas nizali su se milijuni i milijarde za koje je oštećen proračun države. Rijetki su riješeni. Brojni bez epiloga. Većina u proceduri.

Tako je afera teška dvije milijarde maraka carinskih prevara u slučaju uhićenja Kemala Čauševića bivšeg direktora Uprave za neizravno oporezivanje i 30 šefova carinskih ispostava još bez epiloga, piše N1.

Ova najveća akcija usmjerena protiv korupcije nije polučila bh. Sanadera kako je najavljivano iz tužiteljskih krugova. Umjesto toga u ovom se slučaju Čaušević javno izrugivao svom bivšem kolegi. Na brojne slučajeve bez epiloga novinari su godinama ukazivali.

Takav je i predmet "Dragan Čović - braća Lijanović" kada su iz tužiteljskog spisa nestali pojedini originalni dokumenti afere u kojoj je Čović tadašnji federalni ministar financija optužen za pogodovanje firmi “Lijanovići” pri uvozu sirovina za mesne prerađevine.

Kopirati
Drag cursor here to close