neprimjereno

Političari u RS-u osuđuju napade na novinare

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 15:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Političari u Republici Srpskoj osuđuju jučerašnji napad ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na novinare RTRS-a, ali i ukazuju da je neprihvatljivo da to radi bilo koji dužnosnik, uključujući i predsjednika RS-a Milorada Dodika.

''Napad na novinare nije primjeren nijednom dužnosniku, bez obzira na to na kojoj je poziciji i o kojoj temi se radi'', ističe predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

Zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić ističe kako Mektića osobno zna i da o njemu ima veoma dobro mišljenje, a da "spornu" pres-konferenciju nije pratio.

Stanić iznosi i stav da bi, možda, isprika trebala biti obostrana.

Navodi da, osobno ne bi se negativno odnosio prema novinarima, bez obzira na to iz koje kuće dolazili, iako se ni on ne slaže s uređivačkom politikom RTRS-a.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović ukazuje da je, nažalost, takvu praksu 'komunikacije s novinarima uveo predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik'.

Borenović ističe da je Dodik 'vrijeđao i njegovu obitelj, te napadao novinare iz nekih medijskih kuća samo zato jer postavljaju neugodna pitanja'.

''Protiv te prakse uvedene u RS-u se moramo boriti i tragati za izvorom takvog načina ponašanja u RS-u koji je nametnut kao pravilo od Milorada Dodika'', naveo je Borenović.

Naglasio je da on nikada nije na takav način komunicirao s novinarima, niti mu spominjao članove obitelji.

Ističući da ne želi nikoga pravdati, dodao je i da političari, ali i mediji moraju voditi računa kako se odnose jedni prema drugima.

Podsjetimo, Mektić je izvanrednu konferenciju za medije iskoristio da se oštro i neprimjereno obračuna s novinarima Radio-televizije RS. Mektić nije birao riječi kojima će uvrijediti novinarke ove televizije Nadu Veletić, Nadu Arlov i Biljanu Knežević. Jednu je nazvao silikonjarom, drugu je optužio da ga diskreditira a treću da diže kredite i stipendije za djecu.

Kopirati
Drag cursor here to close