Dan državnosti BiH

Političari građanima uputili čestitke povodom Dana državnosti

Vijesti / Flash | 25. 11. 2016. u 07:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, u ime Vlade FBiH i svoje osobno ime, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. studenog - Dana državnosti BiH.

''Svim Bosancima i Hercegovcima, u zemlji i svijetu, iskreno čestitam ovaj veliki praznik kojim obilježavamo dan kada je Bosna i Hercegovina potvrdila svoju državnost i viševijekovnu opstojnost. Ovaj dan je, ujedno, i prilika da se, uvažavajući tekovine prošlosti, okrenemo budućnosti u kojoj Bosna i Hecegovina treba da bude ekonomski i politički stabilna država. Da bismo to postigli, moramo biti odlučni i spremni da prihvatimo neminovne reforme i promjene koje one donose'', poručio je Novalić u čestitki.

Ističe da je Vlada Federacije BiH, sa svoje strane, potpuno opredijeljena za provođenje Reformske agende, a što već daje pozitivne rezultate kroz rast svih pokazatelja kojima je cilj prevazilaženje ekonomskih i socijalnih teškoća.

''To nije ni lagan ni kratkotrajan zadatak, ali ga treba izvršiti bez imalo odlaganja. Naša dužnost je i da omogućimo da Bosna i Hercegovina što prije postane punopravna članica Europske unije i NATO-a. Odlučnost svih da gradimo takvu Bosnu i Hercegovinu najbolji je način da izrazimo zahvalnost svima onima koji su je stvarali i očuvali'', kaže se u čestitiki premijera Novalića, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Melika Mahmutbegović čestitala građanima Dan državnosti BiH

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović čestitala je danas svim građanima 25. studeni, Dan državnosti BiH, navodeći da ovaj značajan datum iz bosansko-hercegovačke povijesti treba da nam bude poticaj da njegujemo bogatstvo različitosti koje krasi BiH i da se borimo za život pun razumijevanja, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

''Podsjećanje na ovaj dan je i obaveza svih nas da i dalje radimo na izgradnji moderne, demokratske države i na očuvanju suvereniteta BiH i multikulturalnosti društva'', ističe se u čestitki Mahmutbegović, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ureda potpredsjednice FBiH.

Halilović: Dan državnosti BiH podsjetnik da je BiH naša država

Predsjednik BPS-a Sefer Halilović uputio je bh. građanima poruku povodom 25. studenog Dana državnosti BiH.

''Dan državnosti BiH je odličan podsjetnik da je BiH naša država i da je osnovna poruka koja je nastala sa zasjedanja ZAVNOBIH-a upravo potreba za ravnopravnošću svih njenih građana bez čega nije moguć opstanak bilo koje države. Građani BiH željni su normalnog života, pravde i posla te je to ono na čemu vlast treba raditi. Ipak, bez državnog okvira u kojem se znaju pravila neće biti moguće napraviti velike iskorake'', istaknuo je Halilović u svojoj poruci bh. građanima, priopćeno je iz BPS-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close