Tek sad

Policije u BiH potpisale sporazum o suradnji

Vijesti / Flash | 29. 12. 2015. u 13:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj suradnji policijskih agencija u BiH potpisan je danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon finalnog usuglašavanja sadržaja, sporazum sa SIPA-om potpisali su u ime svojih institucija direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i direktor SIPA-e Perica Stanić.

SIPA je u prethodnom razdoblju dostavila prijedlog sporazuma navedenim policijskim organima radi izjašnjavanja i sugestija.

Potpisnici Sporazuma istakli su značaj suradnje svih institucija na razini države, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, s ciljem što uspješnije borbe protiv svih oblika kriminala i efikasnijeg suprotstavljanja aktualnim sigurnosnim izazovima.

Istovjetan primjerak Sporazuma dostavljen županijskim ministarstvima unutarnjih poslova na eventualne prijedloge i sugestije radi budućeg usuglašavanja i eventualnog potpisivanja, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close