Prosvjed radnika

Policija upala među prosvjednike i privela ih

Vijesti / Flash | 19. 10. 2015. u 17:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Nevres Omerović i Muamer Osmanović uhićeni su jutros zbog naguravanja sa službenicima MUP-a Tuzlanske županije, koji su kolonu radnika tuzlanskog poduzeća zaustavili u blizini tuzlanske “Solane”.

Omerović i Osmanović pušteni su na slobodu nakon što su se njihove kolege oko 14 sati vratile u poduzeće.

''Policija nam je dala ultimatum. Rekli su nam da će ih pustiti ako okončamo prosvjede. To smo i uradili, ali smo već zakazali naredne prosvjede za ponedjeljak, 26. listopada, pred sjedištem Skupštine TŽ'', kaže Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a, javlja portal Trazim.com.

Policijski kordon ispred “Solane” bio je postavljen prije nego što su radnici izašli iz TTU-a. Kao i prethodnih ponedjeljaka, radnici su namjeravali prosvjedovati ispred sjedišta Vlade TŽ, ali u međuvremenu je na snagu stupio Zakon o javnom okupljanju, kojim je predviđeno da mirni prosvjedi ne mogu biti organizirani u krugu od pola kilometra od sjedišta izvršne vlasti, što je izazvalo ogorčenje obespravljenih radnika u TŽ.

Zbog novih zakonskih odredbi policajci su namjeravali kolonu radnika TTU-a skrenuti ka prostoru između TC “Robot” i FO “Aida”, ali je došlo do naguravanja te uhićenja Omerovića i Osmanovića.

''Nebrojeno puta mirno smo prosvjedovali ispred Vlade TŽ, nismo pravili nikakve probleme usprkos činjenici što mjesecima nemamo nikakvih primanja. Čekamo na sastanak s premijerom Begom Gutićem, čekamo na rješavanje naših problema.

Međutim, za sada od uvezivanja radnog staža i materijalnog zbrinjavanja radnika nema ništa'', govori Terzić.

Kopirati
Drag cursor here to close