Nema dogovora

Policija Unsko-sanske županije u generalnom štrajku

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 09:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (MUP USŽ) jutros su, kako su i najavili, stupili u generalni štrajk.

Posljednji put pregovarali su s Vladom Županije o isplati neisplaćenh potraživanja prema policiji u četvrtak, međutim, dogovor nije postignut.

"Sindikat je stupio u štrajk, zbog neispunjavanja potpisanog sporazuma s Vladom USŽ", kazao je Feni predsjednik Sindikata policije USŽ Mahmut Alagić.

Dodao je da sigurnost građana neće biti ugrožena za vrijeme štrajka, te da će policija obavljati poslove obavezne po Zakonu o štrajku.

Po njegovim riječima, neće se izdavati dokumenti, osim onih s oznakom hitnosti. Alagić je pozvao predstavnike Vlade USŽ na dijalog i zajedničko rješavanje nagomilanih problema.

Sindikat policije traži isplatu triju naknada za topli obrok i 12 za prijevoz iz prošle godine. Vlada ne može osigurati potrebna sredstva, dok se ne okonča procedura za dobivanje kratkoročnog kredita.

S tim u vezi, za petak je zakazana sjednica Skupštine USŽ, koja bi trebala dati suglasnost na kratkoročno kreditno zaduženje.

Kopirati
Drag cursor here to close