Sarout

Policija u Srbiji lovi sirijskog golmana-teroristu

Vijesti / Flash | 16. 09. 2016. u 07:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Srbiji intenzivno traga za Abdulom Basetom el Saroutom iz Sirije, istaknutom pripadniku Islamske države za kojeg se vjeruje da je ilegalnim kanalima ušao u Srbiju i da se trenutno krije na području Beograda.

Kako navode Nezavisne novine, Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u svom rodnom gradu Homs, a mnogi ga opisuju i kao ''ikonu sirijskog proljeća'', jer se radi o vrlo popularnom Sirijcu koji je bio golman u nekadašnjoj nogometnoj reprezentaciji ove zemlje.

"Nitko još ne zna kako je ušao u našu zemlju i došao do Beograda. Prema podacima kojima raspolažemo, radi se o važnom članu terorističke organizacije Islamska država. Ne zna se ni je li naoružan, niti je li u našoj zemlji po nekom specijalnom zadatku, ni da li mu je namjera da nastavi dalje", objašnjava ''dobro obaviješteni'' izvor za Alo.

Abdul se na samom početku pobune u Siriji priključio snagama opozicije. Međutim, Islamskoj državi se priključio nakon što je optužio opoziciju da je izdala sirijsku revoluciju.

Kopirati
Drag cursor here to close