Loš i nikakav

Policija u Sarajevu ne radi svoj posao

Vijesti / Flash | 11. 10. 2016. u 17:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković izjavio je večeras da sigurnost na području Sarajeva nije na razini koji očekuju Vlada i građani Kantona Sarajevo.

Govoreći nakon hitne sjednice Vlade, održane u povodu sinoćnje tragedije kada su u prometnoj nesreći u centru Sarajeva poginule dvije studentice, kazao da je Vlada dala maksimalnu podršku Ministarstvu unutarnjih poslova KS.

Sarajevsko tužiteljstvo: Kazne za djela iz prometa su blage

Drugim riječima, Vlada je ispunila sve zahtjeve koji su od nje traženi, "a to je financijsku i svaku drugu pomoć Vlade KS".

''Riješili smo popunu mjesta, arhive, administrativne stvari i financijski pomogli. MUP-u KS smo zadovoljili sve potrebe kao što su materijal i oprema. Zaposlili smo 129 ljudi, nabavili automobile, te zaposlili 30 ljudi u inspekciji'', kazao je Konaković, dodajući kako je Vlada time pokazala šta joj predstavlja sigurnost.

Međutim, istaknuo je da je Vlada nezadovoljna radom policije na terenu.

"Da vlada ima ovlasti smjenjivati to bi danas učinila", rekao je novinarima predsjednik županijske vlade Elmedin Konaković dodajući kako u vladi imaju zabrinjavajuće informacije koje potvrđuju da u policiji nisu profesionalno obavljali svoj posao.

Najavio je posebnu analizu djelovanja čelnika sarajevske policije, posebice zapovjednika Vahida Ćosića koji ima stvarne ovlasti za nadzor nad operativnim radom policajaca.

"Ako ne netko od njegovih suradnika, onda je za sve ovo on odgovoran", kazao je Konaković.

"Jasna je nadležnost komesara, resornog ministra i svih ostalih u lancu odgovornosti. Ministar Mulabdić radi na razini svoje odgovornosti. Problem su operativne aktivnosti za koje ministar Mulabdić nema nadležnosti'', zaključio je Konaković.

Kopirati
Drag cursor here to close