Vlada im nije odgovorila

Policija u HNŽ-u najavljuje štrajkove i masovnija prosvjedna okupljanja

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 20:35 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da se Vlada HNŽ-a nije oglasila povodom zahtjeva Sindikata policije, Sindikat je najavio štrajk upozorenja i generalni štrajk kao krajnju mjeru u zaštiti prava članova Sindikata.

Inače, na 6. sjednici Upravnog odbora Sindikata policije u HNŽ, koja je održana 24. svibnja u Mostaru, pod jednom točkom dnevnog reda, podnesen je izvještaj s prosvjeda Sindikata policije u HNŽ koji su održani 18. svibnja. Konstatirano je da su prosvjedi protekli u najboljem redu i da je organizacija bila vrlo uspješna.

''Odziv policajaca i državnih službenika i namještenika, članova Sindikata je bio više nego dobar. S obzirom da se Vlada HNŽ nije oglasila do sada po pitanju otvaranja socijalnog dijaloga, Upravni odbor je donio odluku o pokretanju procedure štrajka upozorenja i generalnog štrajka kao krajnje mjere u zaštiti prava članova Sindikata'', navedeno je u priopćenju Sindikata u kojem najavljuju masovnija prosvjedna okupljanja do okončanja procedure pokretanja štrajka.

Podsjetimo, Sindikat se ranije odlučio na prosvjedno okupljanje zbog nagomilanih problema, izbjegavanja dijaloga od strane Vlade HNŽ, a najviše zbog velikog broja neisplaćenih potraživanja po izvršnim presudama.

Inače, Sindikat policije u HNŽ je Vladi HNŽ-a 24. ožujka uputio zahtjev za otvaranje socijalnog dijaloga po pitanjima radno-pravnog i socijalnog statusa članstva Sindikata - uposlenika MUP-a HNŽ.

Tada su naveli kako se godinama ne rješavaju problemi poput činovanja, te upozorili na diskriminirajući način isplate.

Kopirati
Drag cursor here to close