Mirni blagdani

Policija u HNŽ pojačano kontrolira prodaju i korištenje pirotehničkih sredstava

U blagdanskom razdoblju policija će pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava.
Vijesti / Flash | 20. 12. 2021. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ i ove  godine provodi akciju ''Mirni blagdani''  od 15.12.2021. do 18.01.2022. godine s ciljem sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehnike, te ostalih ubojitih sredstava.

U blagdanskom razdoblju policija će pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava.

Inspektori MUP-a HNŽ ''Odjela za zaštitu od požara i eksplozija'' vršit će nadzor u maloprodajnim objektima i na drugim mjestima gdje se vrši prodaja pirotehničkih sredstava.

Također, policija će pojačati operativne mjere u suzbijanju i sprječavanju korištenja nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaja alkohola maloljetnim osobama, te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranim stanju.

Masovna uporaba pirotehničkih  sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno JRM, stoga će MUP-HNŽ poduzeti sve zakonske mjere i radnje kako bi  se građani naše županije osjećali sigurno za blagdane, priopćeno je iz MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close