Cilj uništenje hotela?

Policija Srpske spriječila teroristički čin u Janji

Vijesti / Flash | 30. 10. 2015. u 14:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Republike Srpske spriječila je pripremljeni teroristički akt u bijeljinskom naselju Janja, rečeno je Srni u CJB Bijeljina.

Pretresom hotela "Dalas" u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Hotel "Dalas", čije je pripremljeno razaranje spriječila policija, vlasništvo je 64-godišnje žene koja živi na relaciji Janja - Nizozemska.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je novinarima da u vrijeme policijskog pretresa u objektu nije bilo ljudi.

 

"U hotelu je pronađeno više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca, ekplozivnih i pirotehničkih sredstava koje su bile povezane krpama, s ciljem uništenja objekta", rekla je ona.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u suradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog čina ili drugog teškog kaznenog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem opsegu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela "Dalas" u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim djelovanjem policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Poduzimanje svih mjera izvršeno je pod nadzorom Okružnog tužiteljstva u Bijeljina.

Policija će medijima proslijediti snimak pretresa.

Kopirati
Drag cursor here to close