Veći stupanj sigurnosti

Policija s dugim cijevima čuva institucije RS

Vijesti / Flash | 28. 06. 2015. u 14:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Policija RS podigla je mjere sigurnosti na veći stupanj nakon tri teroristička napada koja su se u petak dogodila u Tunisu, Kuvajtu i u Francuskoj", potvrdio je Nezavisnim novinama izvor iz MUP-a RS.

Sugovornik banjalučkih novina dodaje da je riječ o preventivnim mjerama, koje se prije svega odnose na institucije RS, koje štite pripadnici MUP-a RS, naoružani dugim cijevima.

Alternativna televizija navela je kako iz MUP-a nisu pojasnili imaju li konkretnije informacije o mogućim terorističkim napadima na području BiH i ovoga entiteta.

Podsjetimo, više desetina ljudi ubijeno je u petak nakon što su teroristi napali strane turiste u Tunisu, vjernike u šiitskoj džamiji u Kuvajtu, te zaposlene u tvornici plina u Francuskoj. Za sva tri napada odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamska država.

Potkraj travnja teroristički napad na Policijsku postaju u Zvorniku, na istoku Republike Srpske, izveo je pripadnik radikalnog islamističkog pokreta vehabija Nerdin Ibrić, u kojemu je ubio jednoga i ranio dvojicu policajaca nakon čega ga je ubila policija.

Kopirati
Drag cursor here to close