Indicije

Policija RS tvrdi da će vehabije 'uprskati' referendum

Vijesti / Flash | 23. 09. 2016. u 13:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač utvrdio je danas da entitetska policija "ovih dana ima određene indicije da iz pojedinih radikalnih krugova, naročito vehabijskih, može doći do pojedinačnih ugrožavanja institucija ili građana''.

Potvrdio je i da su podignute mjere sigurnosti u RS-u i da će policija intervenirati, ukoliko se dogodi ugrožavanje sigurnosti na teritoriji RS-a i bit će zaštićeni svi građani, piše Fena.

Kaže da se to ne odnosi samo na vrijeme održavanja najavljenog referenduma u RS-u, 25. rujna, već da ovih dana raspolažu takvih informacijama.

Dodaje da su institucije MUPRS-a, kroz mjere koje provode, imali određene informacije "da pojedinci vezani za vehabijski pokret mogu svojim djelovanjem ugroziti institucije RS-a ili čak i za referendum određena mjesta''.

''Policija će to smatrati terorizmom i odgovoriti na adekvatan način. Iskoristit ćemo sve naše potencijale i mogućnosti da zaštitimo naše građane i institucije'', utvrdio je Lukač.

Nakon razgovora s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Nedeljkom Čubrilovićem, Lukač je na pres-konferenciji rekao da su mjere sigurnosti podignute na viši nivo ne samo zbog referenduma već i zbog izbora te ukupno zbog posljednjih događanja, piše Fena.

Duge cijevi koje koriste pripadnici policije koji osiguravaju objekte u kojima je sjedište predstavnika institucija entiteta, Palača RS-a, Narodne skupštine... je dio tih pojačanih mjera sigurnosti.

''Kada imamo određene informacije, bilo od partnerskih ili naših službi, da može doći do ugrožavanja institucija na bilo koji način, onda naši policajci koji rade na osiguranju tih objekata nose dugo oružje'', utvrdio je Lukač.

Kazao je i da je RS trajno opredijeljena za mir.

''Nikome u RS-u ne pada na pamet da na bilo koji način podriva mir. Nadam se da će svi u BiH na taj način razmišljati'', rekao je Lukač, ističući da mir nema alternativu.

Kopirati
Drag cursor here to close