Uz konjičku jedinicu i orkestar

Policija RS-a dobiva uniforme kakve imaju i američki policajci

Tvrdi da će konjička jedinica biti obučena za izvršavanje posebnih zadataka i biti, dodao je, svojevrsna atrakcija po ugledu na slične u svijetu.
Vijesti / Flash | 27. 12. 2017. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija RS-a će krajem siječnja sljedeće godine dobiti nove uniforme, a u planu je i formirane konjičke jedince, potvrdio je entitetski resorni ministar Dragan Lukač.

''Policajac RS-a će prvi put put da nosi uniformu svjetskog kvaliteta, koju ima i američka policija. Te uniforme su za 600.000 KM jeftnije od nabavke uniformi koju sada trenutno nose pripadnici MUP RS-a, ali je daleko kvalitetnija'', rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi da će konjička jedinica biti obučena za izvršavanje posebnih zadataka i biti, dodao je, svojevrsna atrakcija po ugledu na slične u svijetu.

Kaže da su u policiji RS-a već formirali i policijski orkestar kojeg čine profesionalni glazbenici i koji će, uz počasnu jedinicu, biti angažiran za obilježavanja određenih manifestacija i značajnih događaja u RS-u.

Počasna jedinca bit će postrojena 9. siječnja, tijekom obilježavanja ''Dana RS-a'', koji je osporio Ustavni sud BiH. Ta jedinica, u kojoj će biti zastupljeni mladi policajci, će, naveo je, nositi zastavu i predati izvještaj predsjedniku RS-a.

Osim ove jedince u defileu na tom skupu će, kazao je, sudjelovati oko 500 pripadnika MUP RS-a kroz desetak ešalona, te više od tisuća ljudi iz civilnog sektora. 

Lukač je ocijenio da je sigurnosna situacija u RS povoljna, kao i da su ostvareni dobri rezultati u radu policije tijekom ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close