Pozvani i specijalci

Policija pucala na vozilo u Bruxellesu, vozač tvrdio da ima eksploziv

Vijesti / Flash | 08. 08. 2017. u 18:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijske vlasti identificirale su uhićenog vozača vozila u koje je policija danas pucala poslije potjere briselskim ulicama, a riječ je o 36-godišnjem građaninu Ruande, Jean-Claude Nshuti koji nije poznat belgijskom pravosuđu, javljaju belgijski mediji.

Nshuti je do 2009. živio u Belgiji, a potom se preselio u Njemačku.

Glasnogovornik tužiteljstva u Bruxellesu izjavilo je da demineri nisu pronašli nikakav eksploziv u vozilu i da je riječ o mentalno neuravnoteženoj osobi.

Podsjetimo, belgijska policija je pucala u vozilo u kvartu Molenbeek, a potom pozvala specijalne snage za deaktiviranje eksploziva, jer je vozač tvrdio da vozi eksploziv, objavilo je belgijsko tužiteljstvo

Policija je blokirala područje i naredila stanovnicima da ne izlaze dok vojni specijalci ne obave pregled.

"Muškarac je vozio sumnjivo i nije stao na semaforu. Kada ga je policija uhitila tvrdio je da ima eksploziv te da ne riskiraju", pojasnili su iz policije. Potom je pozvana i vojska.

Molenbeek, siromašni kvart u kojem živi velika marokanska zajednica, došao je na zao glas nakon terorističkih napada u Francuskoj, jer se u njemu spremala i organizirala teroristička ćelija. Članovi iste grupe su kasnije napali i Bruxelles pri čemu su ubijene 32 osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close