Neprimjerene pjesme

Policija privela ratnog zapovjednika HOS-ove 9. bojne

Vijesti / Flash | 06. 08. 2016. u 19:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog paljenja zastave Republike Srbije u petak u Kninu, šibenski policajci podnijeli su kaznenu prijavu protiv 44-godišnjeg muškarca iz Osijeka i 27-godišnjeg mladića iz Metkovića. Oni se terete za kazneno djelo povreda ugleda strane države.

Kako Jutarnji list doznaje od Marice Kosor, glasnogovornice PU Šibensko-kninske, u subotu poslijepodne na Prekršajni sud u Šibeniku, privedena je još jedna osoba zbog remećenja javnog reda i mira u Kninu.

Premda glasnogovornica ne otkriva njegov identitet, Jutarnji neslužbeno doznaje da je riječ o 60-godišnjem Marku Skeji, ratnom zapovjedniku 9. Bojne HOS-a 'Rafael Boban' od 1992. do 1995. godine.

On je, naime, zajedno s pripadnicima svoje ratne postrojbe po završetku središnje proslave, marširao ulicama Knina uz povike 'Za Dom spremni' te pjevao pjesme neprimjerenog sadržaja, kako se to kaže policijskim riječnikom.

Zbog povika neprimjerenog sadržaja uz podizanje optužnog prijedlog prekršajnom sucu u subotu priveden je 60-godišnjak. Riječ je o događaju koji se zbio u središtu Knina u 12,30 sati nakon središnje proslave.

Inače, već u petak policajci su na licu mjesta uručili optužne prijedloge petorici građana o pokretanju postupka na temelju članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta ostalih sudionika – kazala je Marica Kosor, dodajući kako je optužni prijedlog uručen i jedno mlađoj osobi koja je prekršajno prijavljena jer je remetila javni red i mir noseći obilježja neprimjerenog sadržaja za vrijeme večernjeg koncerta u Kninu.

Ona je potvrdila da je po završetku koncerta Marku Perkoviću Thompsonu uručena obavijest o prekršajnom postupku i da pritom nije bilo nikakvih problema između policijskih službenika i Thompsonovih zaštitara. Inače, pjevač je prijavljen zbog uzvika 'Za Dom spremni' prilikom pjevanja 'Čavoglava', a policija je to okvalificirala kao prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kopirati
Drag cursor here to close