Potpisani ugovori

Policija u Posavini po prvi put obilježila svoj dan

Na tekst ugovora svoje potpise su stavili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i predsjednik sindikata djelatnika MUP-a Zlatko Tuzlak, priopćeno je iz Vlade.
Vijesti / Flash | 30. 09. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Vlada Županije Posavske dala suglasnost na usuglašeni tekst Kolektivnog ugovora za policijske djelatnike u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Županije Posavske, u ponedjeljak je u Vladi ŽP u Orašju upriličena ceremonija potpisivanja.

Na tekst ugovora svoje potpise su stavili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i predsjednik sindikata djelatnika MUP-a Zlatko Tuzlak, priopćeno je iz Vlade.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo korektnošću vođenih pregovora i razumijevanjem Vlade za policijske djelatnike. Predsjednik Topić ujedno je čestitao današnji Dan policije 30. rujna koji se prvi puta obilježava u Županiji Posavskoj.

Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora, predsjednik Vlade Topić rekao je kako će se raditi na poboljšanju radnih uvjeta policije te županije.

''Možemo se na izvjestan način pohvaliti postignutim dogovorom oko podizanja materijalnih prava policijskih službenika vezano za korekciju koeficijenata plaća. Nadam se da su za naredne dvije godine riješena materijalna prava policijskih službenika. Cilj je da u sljedećim godinama radimo na tome da nam policija bude materijalno opremljena, pojačamo stanje opreme, vozila i svega što policiji treba kako bi radila redovite aktivnosti'', tvrdi Topić.

Zlatko Tuzlak predsjednik sindikata djelatnika MUP-a Županije Posavske također je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom.

Foto: Vlada Županije Posavske / Potpisan kolektivni ugovor MUP-a PŽ-a

''Sindikat je zadovoljan s odnosima kakve trenutno imamo s Vladom Županije Posavske. Stekli smo dojam da Vlada ima ipak razumijevanja za materijalni položaj policijskih službenika koji je doista bio loš i nadam se da će u tom smjeru Vlada nastaviti. Vodili smo razgovore 5 mjeseci u svezi kolektivnog ugovora, razgovori su bili fer i korektni, a naši zahtjevi su dijelom ispunjeni'', rekao je.

Ministar MUP-a ŽP Željko Nedić također je nazočio ceremoniji potpisivanja Kolektivnog ugovora, smatrajući to obostranim uspjehom.

''Uspjeli smo postići, rekao bih, kompromis u odnosu na zahtjeve predstavnika sindikata i u ovom trenutku realnih mogućnosti Vlade Županije Posavske. Uspjeli smo kroz ovaj kolektivni ugovor poboljšati plaće policijskim službenika i ostala materijalna prava uskladiti s odredbama nekih drugih kolektivnih ugovora'', kazao je ministar te naglasio današnju svečanost u Županiji Posavskoj u kojoj se po prvi put obilježava Dan policije u organizaciji Županije Posavske, Hercegovačko-neretvanske županije, Hercegbosanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, pod pokroviteljstvom HNS-a, priopćeno je iz Vlade PŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close