MUP RS

Policija podnijela izvještaj protiv Ahmeta Šantića

Vijesti / Flash | 19. 09. 2016. u 14:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas je Okružnom tužiteljstvu Doboj podnijela izvještaj protiv predsjednika Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Ahmeta Šantića zbog počinjenog kaznenog djela neizvršavanje sudske odluke, priopćeno je iz entitetske policije.

Tvrde da je Šantić, vršeći funkciju predsjednika SIP-a BiH, 14. rujna ove godine odbio postupiti po naredbi Osnovnog suda Derventa od 9. rujna.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su 15. rujna lišili slobode šest osoba na području općine Derventa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela krivotvorene isprave i zloupotreba biračkog prava.

Po navodima MUPRS-a, oni se sumnjiče da su krivotvorili dokumentaciju na osnovu koje su registrirali najmanje 1.471 birača koji glasa putem pošte iz inozemstva i takvu dokumentaciju dostavili SIP-u BiH.

Osnovni sud u Derventi izdao je Naredbu o oduzimanju spornih prijava glasača iz Središnjeg izbornog povjerenstva, ali je 14. rujna SIPBiH odbio da postupi po naredbi Suda i policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske odbio predati traženu dokumentaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close