MUP SBŽ

Policija oduzela četiri vozila od višestrukih prometnih prekršitelja

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 08:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom proteklog vikenda nastavljeno je sa provođenjem pojačanih mjera sigurnosti. Osim policijskih službenika MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) u provedbi tih mjera sudjelovali su županijski inspekcijski organi i službenici terenskog ureda Službe za strance BiH.

Aktivnosti su provođene u dva smjera – kontrola rada ugostiteljskih objekata, te pojačana kontrola prometa s ciljem sankcioniranja višestrukih povratnika u vršenju prometnih prekršaja.

Prilikom kontrole prometa privremeno su oduzeta četiri motorna vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju najtežih prometnih prekršaja i da, do sada izrečene sankcije nisu postigle svrhu, te su osobe nastavile sa vršenjem prekršaja.

Tako je u mjestu Putičevo - Travnik oduzeto vozilo 'Hummer' kojim je upravljao J.B. rođen 1990. godine iz Gornjeg Vakufa. Osobi je u ranijem periodu izrečeno više novčanih kazni, a provjerom je u registru ustanovljeno da ima 1260 KM neuplaćenih novčanih kazni. Prilikom pregleda vozila pronađena je i određena količina opojne droge marihuana. Uz zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedene osobe bit će stavljen prijedlog za trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja.

U Travniku je iz istih razloga privremeno oduzeto motorno vozilo marke BMW, kojim je upravljao A.S. rođen 1980. godine iz Travnika, za kojeg je provjerom ustanovljeno da ima veći broj prekršaja i da nije uplatio novčane kazne u ukupnom iznosu od 1130 KM. Nadležnom sudu će također, uz zahtjev za vođenje prekršajnog postupka, biti predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja.

U Vitezu je privremeno oduzeto vozilo od osobe za koju je utvrđeno da je višestruki povratnik u vršenju prometnih prekršaja i da ima iznos od 5960 KM neuplaćenih novčanih kazni. Radi se o osobi inicijala K.O. rođen 1990. godine iz Busovače, od kojeg je oduzeto motorno vozilo marke BMW 530 D.

Službenici policije u Novom Travniku su privremno oduzeli motorno vozilo marke Mercedes-kombi, kojim je upravljao V.D. iz Travnika, za kojeg je u registru novčanih kazni ustanovljeno da je počinitelj više prometnih prekršaja i da ima iznos od 2940 KM neuplaćenih novčanih kazni. U prekršajnom postupku će također biti predloženo trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja, priopćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close