Pamet u glavu!

Policija najavila pojačane kontrole u Hercegovini

"Svi vozači su svjesni da u kriznim situacijama jedna sekunda može značiti sprječavanje nastanka prometne nesreće", poručili su iz PU Trebinje.
Vijesti / Flash | 25. 12. 2023. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Trebinje upozorila je građane i goste istočne Hercegovine da se u blagdanskim danima ponašaju u skladu s bontonom i važećim zakonskim propisima, kako bi se očuvalo i povoljno stanje sigurnosti, a njihove patrole će provoditi pojačane aktivnosti do 20. siječnja 2024. godine.

U tome vremenu će policijski službenici planirati i realizirati više preventivnih i represivnih aktivnosti pa će se povećati i kontrole svih sudionika u prometu, s naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola, opojnih sredstava ili psihoaktivnih lijekova.

"Do kraja prosinca će se realizirati preventivna kampanja 'Petarde nisu igračke', kojoj je osnovni cilj da se svi građani informiraju o opasnostima nestručne i nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava, a školarcima će biti održano predavanje o opasnostima pirotehničkih sredstava, prije svega o tjelesnim ozljedama koje su prve vidljive, a koje nastaju nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava", priopćeno je u PU Trebinje.

Do kraja siječnja 2024. godine policijski službenici će realizirati i preventivnu aktivnost pod nazivom "Lako je alkohol odbiti", čiji je cilj podizanje svijesti svih sudionika u prometu, najprije vozača, o djelovanju alkohola na opće stanje čovjeka, kojem, kako navode, alkohol daje hrabrost, ali i produžava vrijeme reagiranja u kriznim situacijama i usporava reflekse čovjeka.

"Svi vozači su svjesni da u kriznim situacijama jedna sekunda može značiti sprječavanje nastanka prometne nesreće", poručili su dalje u PU Trebinje, uz poziv da blagdane proslavimo dostojanstveno, u miru i sreći.

Kopirati
Drag cursor here to close