Krsna slava grada

Policija istražuje incident oko sabotaže ozvučenja vladiki Grigoriju u Trebinju

Vijesti / Flash | 20. 08. 2016. u 10:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu slobode u Trebinju za vrijeme besjede Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija povodom Svetog Preobraženja - krsne slave Sabornog hrama i grada, ozvučenje je prestalo raditi.

Na početku sinoćnje besjede vladike Grigorija pred nekoliko tisuća Trebinjaca i gostiju pa sve do kraja - mikrofon je bio isključen, da bi nakon besjede ozvučenje nastavilo raditi "normalno", javio je dopisnik Srne.

Iako su svećenici odmah, na početku besjede obavijestili ljude zadužene za ozvučenje o problemu, nitko nije reagirao.

Zbog nemogućnosti snimanja besjede sa zvučnika, novinari koji su izvještavali o obilježavanju slave Sabornog hrama i grada bili su prinuđeni snalaziti se, pa su od vladike Grigorija dobili besjedu u pisanoj formi.

''Činjenica da je ozvučenje "normalno" radilo do početka besjede i da je samo nekoliko minuta nakon nje gromoglasno odjeknulo dovoljno govori da je obraćanje vladike Grigorije namjerno spriječeno'', rekli su kratko neki od vjernika koji su bili na Trgu slobode.

U Centru javne sigurnosti Trebinje Srni je rečeno da će policija poduzeti sve mjere da se utvrdi tko je kriv za ovaj propust.

Kopirati
Drag cursor here to close