Bolji uvjeti za rad

Policija i sigurnosne agencije distrikta Brčko dobili novu zgradu

Vijesti / Flash | 17. 02. 2016. u 16:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Brčkom je danas otvorena nova zgrada policije Brčko distrikta u čiju je izgradnju Europska unija uložila 3,5 milijuna eura, a Vlada Brčko distrikta 1,5 milijuna eura.

U novoizgrađenom objektu, površine 9.500 četvornih metara, osim brčanske policije, bit će smještene i druge sigurnosne agencije koje djeluju na području Brčko distrikta.

Šef brčanske Policije Goran Pisić izrazio je zadovoljstvo što Policija dobiva bolje uvjete za rad, a što će, ustvrdio je, imati pozitivne pomake na putu BiH prema članstvu u EU, posebice u osiguranju vladavine prava i borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Šef Odjela za suradnju Izaslanstva EU u BiH Melvin Asin istaknuo je kako je ovaj projekt uspješno okončan, zahvaljujući zajedničkom naporu svih koji su sudjelovali u njegovoj implementaciji.

Brčanski gradonačelnik Anto Domić kazao je da je izgradnja nove zgrade policije u Brčkom od izrade projektne dokumentacije do završnih radova trajala tri godine te da u nadolazećem razdoblju ostaje uređenje pristupnih puteva i dvorišta zgrade, te opremanje njene unutrašnjosti.

Rezidentna koordinatorica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu naglasila je kako je UNDP bio partner nadležnim organima distrikta Brčko i EU u realizaciji projekta, a da je nova zgrada policije izgrađena za manje od godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close