Neočekivani obrat

Policajci osumnjičeni za spolni odnos s maloljetnom osobom pušteni na slobodu

Osumnjičeni pripadnici MUP-a USK pušteni su na slobodu jer nije dokazano da su počinili ovo kazneno djelo.
Vijesti / Flash | 25. 12. 2020. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slučaj uhićenja četvorice policajaca iz Bihaća zbog sumnje da su imali spolne odnose s 15-godišnjom djevojčicom, koje je izazvalo veliku buru u bh. dobio je neočekivan obrat.

Naime, kako za Avaz službeno potvrđeno u Općinskom sudu u Bihaću osumnjičeni pripadnici MUP-a USK pušteni su na slobodu, jer je sudac za prethodni postupak odbio zahtjev potapajućeg tužitelja da im se odredi jednomjesečni pritvor, jer kako su obrazložili nije dokazano da su počinili ovo kazneno djelo.

Kako je pojašnjeno, tužitelj na ročištu za određivanje pritvora nije ponudio dokaze da su četvorica policajaca počinila kazneno djelo spolni odnošaj s nemoćnom osobom. Na novinarsko pitanje hoće li doći do prekvalifikacije kaznenog djela od strane tužitelja, odgovoreno je da to Sudu nije poznato niti je to njihov posao.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije postupajući po naredbi Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona uhitili su četvoricu policajca zbog sumnje na spolni odnos s maloljetnom osobom.

Kazno djelo navodno se dogodilo u jednoj vikendici nadomak Bihaća, a djevojčica je navodno do u detalje sve opisala. Prema neslužbenim saznanjima policajcima su u telefonima pronašli poruke koje su razmjenjivali s djevojčicom, prenosi Avaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close