Sarajevo

Polaganje zakletve i formiranje kluba naroda: Konstituirajuća sjednica Doma naroda PSBiH

Konstituiranjem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kompletiraju se vlasti na razini BiH nakon prošlogodišnjih Općih izbora.
Vijesti / Flash | 16. 02. 2023. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj bi trebalo da bude izabrano i rukovodstvo Doma - predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg, bit će održana danas u Sarajevu.

Na konstitutivnoj sjednici novi izaslanici položit će zakletvu i bit će formirani klubovi naroda, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Klub izaslanika iz srpskog naroda u ovom mandatu činit će Nikola Špirić, Sredoje Nović, Radovan Kovačević i Snježana Novaković Bursać, svi iz SNSD-a, te Želimir Nešković iz SDS-a, prenosi Srna.

Hrvate će u Domu naroda zastupati Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić iz HDZ-a BiH, Ilija Cvitanović iz HDZ 1990 i Zlatko Miletić iz stranke "Za nove generacije".

Izaslanici iz reda Bošnjaka biće Šefik Džaferović i Safet Softić iz SDA, Dženan Đonlagić iz DF-a, Kemal Ademović iz NIP-a i DŽemal Smajić iz SBiH.

Izaslanici u Dom naroda biraju se na posrednim izborima - izaslanici iz reda srpskog naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a hrvatske i bošnjačke izaslanike bira zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Konstituiranjem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kompletiraju se vlasti na razini BiH nakon prošlogodišnjih Općih izbora i stječu uvjeti za funkcioniranje Parlamentarne skupštine BiH u punom kapacitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close