minsitrica borovac

Pokretanje pregovora sa Hrvatskom o povratu imovine Crvenog križa BiH kod Dubrovnika

Vijesti / Flash | 13. 05. 2016. u 13:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratu imovine Crvenog križa BiH u Loznici kod Dubrovnika bila je jedna od tema današnjeg sastanka ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac sa glavnim tajnikom Društva Crvenog križa Brankom Lekom, predsjednikom Predsjedništva Crvenog križa BiH Rajkom Lazićem i generalnim sekretarom CK BiH Namkom Hodžićem.

"Prema svim raspoloživim informacijama koje su mi predočili predstavnici DCK, moguće je pokrenuti pregovore sa susjednom Republikom Hrvatskom. S obzirom da je nekadašnje dječje odmaralište u Loznici vlasništvo CK BiH, s tim da dio imovine pripada i CK Novo Sarajevo dogovorili smo da predstavnici CK naprave zajednički sastanak te da formuliraju konkretne prijedloge, a ja ću se dalje zalagati za rješavanje ovog pitanja'', rekla je ministrica Borovac.

Ministrica Borovac razgovarala je s izaslanstvom Društva Crvenog križa BiH i o aktualnim pitanjima ove organizacije, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog križa i Tjedna Crvenog križa.

Također je bilo riječi i o aktivnostima na izmjenama i dopunama Zakona o Društvu crvenog križa BiH, kao i Zakona o upotrebi i zaštiti znaka i naziva DCK BiH čiji je novi tekst u pripremi, te će u narednom razdoblju biti proslijeđen i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice radi davanja komentara i upućivanja u dalju proceduru.

Ovom prilikom, predstavnici DCK pozvali su ministricu Borovac da krajem lipnja zajedno s predstavnicima Međunarodne federacije Crvenog križa otvori zgradu Crvenog križa BiH, čija je obnova pri kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close