Podizanje svijesti građana

Pokrenuta akcija ''Prijavi korupciju''

Cilj ove akcije je podizanje javne svijesti o štetnosti korupcije i smanjenje mogućnosti zloupotrebe rada državnih službenika na graničnim prelazima.
Vijesti / Flash | 29. 03. 2022. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine je u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH pokrenula akciju pod nazivom ''Prijavi korupciju'', kako bi u okviru svojih nadležnosti i kapaciteta doprinijela otklanjanju i sprečavanju mogućih oblika koruptivnog ponašanja.

Cilj ove akcije je podizanje javne svijesti o štetnosti korupcije i smanjenje mogućnosti zloupotrebe rada državnih službenika na graničnim prelazima, odnosno, zaposlenih u Uredu za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Pozivom na telefonski broj 080050217 može se ostaviti poruka u trajanju do 2 minuta i na taj način prijaviti korupcija, uz postojeću aplikaciju za online prijavu korupcije na službenoj stranici Kancelarije za veterinarstvo BiH (www.vet.gov.ba). Svi pozivi iz: Mtel, BH Telecom kao i HT Eronet mreže su besplatni, a svaki poziv je anoniman. Takođe, u okviru akcije postavljene su plakate sa antikorupcijskom porukom na svim graničnim prelazima u BiH.

Kancelarija za veterinarstvo Bosne i Hercegovine poziva sve građane da se uključe u ovu akciju, te da sumnjive radnje i potencijalne zloupotrebe prijave na navedeni telefonski broj.

Kopirati
Drag cursor here to close