Disciplinska komisija

Pokreće se postupak protiv Marina Raspudića i Ankice Gudeljević zbog sukoba interesa

Vijesti / Flash | 07. 12. 2016. u 11:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa je na današnjoj sjednici jednoglasno donijela dvije odluke o sankciji i to u predmetima Žiko Krunić i Miroslav Škorić, za koje je utvrđen sukob interesa.

Predsjednik Komisije Jasmin Emrić je nakon sjednice pojasnio novinarima da je u predmetu Žiko Krunić utvrđeno da je Krunić za vrijeme obavljanja funkcije predsjednika Neovisnog odbora kao neovisnog tijela policijske strukture BiH, od 17. ožujka 2014. do 24. prosinca 2015. godine istovremeno obavljao i funkciju direktora mješovitog holdinga Elektroprivreda RS, neovisno poduzeće Rudnik i termoelektrana Ugljevik, te da je od 3. veljače 2016. obavljao funkciju vršitelja dužnosti izvršnog direktora za korporativne poslove, a od 20. svibnja 2016. do danas obavljao funkciju izvršnog direktora za korporativne poslove navedenog poduzeća.

Emrić je naveo da se Kruniću izriče sankcija i to obustava isplate dijela neto mjesečne plaće/primanja u iznosu od 30 posto koju ostvaruje kao predsjednik Neovisnog odbora kao neovisnog tijela policijske strukture BiH u trajanju od šest mjeseci.

Kruniću se ostavlja rok od 30 dana od dana prijema ove odluke da otkloni razloge koji su ga doveli do sukoba interesa, odnosno da podnese ostavku na funkciju izvršnog direktora za korporativne poslove navedenog poduzeća i dokaze o tome dostavi Komisiji.

Komisija je danas donijela i odluku kojom se utvrđuje da Miroslav Škorić, za vrijeme obavljanja funkcije člana Neovisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, od 17. ožujka 2014. do dana donošenja odluke istovremeno obavlja i funkciju člana Nadzornog odbora AD Vodovod i kanalizacija Bijeljina, iako je morao podnijeti ostavku na nespojivu funkciju najkasnije u roku od tri dana nakon preuzimanja javne funkcije, čime je počinio zabranjene aktivnosti iz Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Miroslavu Škoriću je izrečena sankcija i to obustava isplate dijela neto mjesečne plaće u iznosu od 10 posto koju on ostvaruje kao član Neovisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH u trajanju od tri mjeseca.

Škoriću se ostavlja rok od 30 dana od dana prijema ove odluke da otkloni razloge koji su ga doveli do sukoba interesa, odnosno da podnese ostavku na funkciju člana Nadzornog odbora navedenog poduzeća i dokaze o tome dostavi Komisiji.

''U protivnom, Komisija će podnijeti prijedlog nadležnom organu za razrješenje imenovanog s funkcije člana Neovisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH'', kazao je Emrić, dodajući da su ovo prve odluke o sukobu interesa koje je Komisija donijela.

Komisija je odlučila da pokrene postupak u predmetima Marin Raspudić i Ankice Gudeljević zbog povrede Zakona o sukobu interesa.

Kopirati
Drag cursor here to close