World Vision BiH

Poklonimo radost zajedno: Novogodišnji paketići za ranjivu djecu

Cijena paketića za jedno dijete je 20 KM, a u njima će se naći djeci omiljene igračke i mnoštvo slatkiša.
Vijesti / Flash | 23. 11. 2022. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susret novogodišnjim praznicima, World Vision BiH pokreće kampanju darivanja ranjive djece u BiH i poziva građane na kupovinu novogodišnjih paketića za naše najmlađe.

World Vision BiH radi u 35 općina u Bosni i Hercegovini. Pored sveobuhvatnog programa za unapređenje dječijih života, svjesni smo lične želje svakog djeteta da na praznike osjeti radost koju nosi darivanje. Dugogodišnje prisustvo na terenu daje jasnu sliku o socio-ekonomskom statusu obitelji bez redovnih primanja i nisu svi roditelji u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način.

Blizu 130 000 djece u BiH je ranjivo, što znači da nemaju osnovne životne potrepštine, redovne obroke, adekvatnu odjeću, te im nedostaju uvjeti za obrazovanje i izgradnju vještina. Bez podrške sugrađana, oni neće primiti paketić i neće osjetiti radost koju donosi novogodišnje darivanje.

No, to se može promijeniti.

''Pomozite nam da ih darujemo i kreiramo male trenutke radosti u njihovim životima! U želji da se ni jedno dijete ne oseća zanemareno, provest ćemo kampanju darivanja i obradovati naše najmlađe novogodišnjim paketićima'', priopćio je World Vision BiH.

Nakon uručenja paketića, World Vision BiH će sve pojednice koji doprinesu ostvarivanju dječijih snova izvijestiti o donaciji.

Cijena paketića za jedno dijete je 20 KM, a u njima će se naći djeci omiljene igračke i mnoštvo slatkiša.

''Kontaktirajte nas i pomozite nam da poklonimo radost što većem broju ranjive djece u BiH: World Vision BiH, Zvornička 9, 71000 Sarajevo, BiH; e-mail: [email protected]; telefon: 063 776 707'', navedeno je.

U skladu sa svojim mogućnostima, paketić za jedno ili više djece možete uplatiti i putem web stranice https://worldvision.ba/kupi-poklon/, ili uplatama na žiro račun.

Uplate iz BiH: WORLD VISION INTERNATIONAL, Transakcijski račun: 1610000000000011,
Broj računa – BAM partija koja se upisuje u svrhi placanja: 030001416-4, Raiffeisen bank dd BiH

Uplate iz inozemstva: WORLD VISION INTERNATIONAL, SWIFT number: RZBABA2S,
IBAN: BA391611000001574756 , Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

''Poklonimo radost zajedno što većem broju ranjive djece u BiH'', navodi se na kraju priopćenja za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close