Odluka SIP-a

Pogledajte tko je sve kažnjen zbog nepravilnosti na općim izborima 2014.

Vijesti / Flash | 13. 08. 2015. u 11:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je zbog nedostavljanja izjave o imovinskom stanju prilikom kandidiranja za Opće izbore 2014. godine, izreklo novčane kazne u iznosu od po 1.000 KM Josipu Mlakiću, Zdenku Dominoviću i Marzeli Podgorica Turulja, kandidatima političkog subjekta Snaga BiH-HSP BiH-DSI za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Nakon okončanog postupka utvrđivanja odgovornosti, Središnje izborno povjerenstvo BiH izreklo je sankcije predsjedniku i članovima biračkog odbora na biračkom mjestu 029B055 u Osnovnoj izbornoj jedinici Bijeljina jer na dan održavanja Općih izbora 2014. godine nisu točno utvrdili broj važećih i nevažećih glasačkih listića.

Osim četverogodišnje zabrane angažiranja u tijelima za provedbu izbora izrečene su i novčane kazne i to predsjedniku biračkog odbora Draganu Iliću u iznosu od 300 KM, a članovima Aleksandru Jelisiću, Darku Šerfezi, Jovici Spasojeviću i Vasiliji Kosanović u iznosu od po 200 KM.

Odluke nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke, priopćeno je iz Ureda za informiranje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close