'Leteći' gusjeničari

Pogledajte ruski zračni desant na Srem

Vijesti / Flash | 10. 11. 2014. u 19:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru priprema zajedničke rusko-srpske antiterorističke taktičke vježbe Srem 2014, iz zraka su spuštena dva borbena desantna vozila BMD-2, što je prvo takvo iskrcavanje koje je vojska Rusije izvela u Srbiji, javili su ruski mediji.

Na sletnu stazu Grabovci u Sremu pripadnici ruske postrojbe Vojno transportnog zrakoplovstva uspješno su prizemljila dva desantna borbena gusjeničara BMD-2, prenosi Beta.

U tu svrhu korišteni su specijalni padobranski sustavi MKS-350-9 i PBS-916, prenijela je agencija Itar-tass navode Ministarstva obrane Rusije.

U skladu s planom zajedničkih vježbi, izveden je i desant na specijalnim padobranima tipa "krilo" iz zrakoplova Antonov 26 Vazduhoplovstva Vojske Srbije, koji pripada jedinici specijalne namjene.

Manevri Srem 2014 održavaju se u skladu s planom međunarodne vojne suradnje Oružanih snaga Ruske Federacije, a sudjeluju jedinice 106. Tulske Gardijske zračne-desantne postrojbe.

Agenciji Beta je ranije u ruskom Ministarstvu obrane rečeno da će na manevrima biti uvježbavano zauzimanje i likvidacija baza potencijalnih ilegalnih vojnih formacija i oslobađanje taoca uz izvođenje i bojevog gađanja.

Kopirati
Drag cursor here to close