"Ruža koja će rasti"

Podrška Molitvenom doručku u Mostaru iz američkog Kongresa i Bundestaga

Potpora ovogodišnjem Molitvenom doručku za jugoistočnu Europu stigla je i od senatora Jima Inhofea, koji je pozdravio predsjednika organizacijskog odbora Dalibora Miloša, kazavši kako je događaj ovakve vrste jako teško organizirati.
Vijesti / Flash | 26. 05. 2021. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info /  Molitveni doručak za jugoistočnu Europu priređuje se u Mostaru od 27. do 29. svibnja

Kao što je već pisano, Molitveni doručak za jugoistočnu Europu, po uzoru na tradicionalni skup koji se u Washingtonu organizira skoro sedam desetljeća, ove će se godine održati od 27. do 29. svibnja u Mostaru.

Svoje sudjelovanje potvrdili su američki kongresnici Robert Aderholt i John Moolenaar koji su u srijedu stigli na Sarajevski aerodrom, kao dio međunarodnog izaslanstva, a u četvrtak će posjetiti neke od političkih institucija u glavnom gradu BiH.

Potpora ovogodišnjem Molitvenom doručku za jugoistočnu Europu je stigla je i od senatora Jima Inhofea, koji je pozdravio predsjednika organizacijskog odbora Dalibora Miloša, kazavši kako je događaj ovakve vrste jako teško organizirati.

"Važno je da sjedamo i družimo se, mi, ljudi iz politike, različitih političkih ideologija i filozofija, jer samo tako možemo svi naprijed", rekao je senator Inhofe.

Grad Mostar i Molitveni doručak su pozdravili i kongresmeni Tom Souzzi iz reda Demokratske stranke i republikanac Tim Walber koji je spomenuo Mostar kao grad poznat po znamenitom Starom mostu, dodavši da je upravo u tom gradu važno promovirati dijalog i razgovarati otvoreno i prijateljski.

Souzzi je istaknuo važnost mostarskog molitvenog doručka te dodao kako u životu nema "ruža bez trnja" a ovaj skup predstavlja ružu koja će samo rasti.

Uputio je pozdrave  Mostaru i cijeloj jugoistočnoj Europi. Osim iz američkog parlamenta, mostarski Molitveni doručak je dobio potporu i iz njemačkog Bundestaga.

"Žao mi je da ne mogu osobno sudjelovati na ovom događaju, a organizatorima šaljem posebne pozdrave od naše parlamentarne grupe i želim vam sve najbolje s organizacijom Molitvenog doručka u ovoj, posebno izazovnoj, pandemijskoj godini", poručio je Albert Weiler, zastupnik CDU-a u Bundestagu, pozdravljajući organizaciju ovog događaja u Mostaru.

Središnji događaj se u Mostaru održava u subotu, 29. svibnja.

Foto: PR / Agenda Molitvenog doručka
Kopirati
Drag cursor here to close