VSTV

Podnesena disciplinska tužba protiv sutkinje iz Gradačca Lejle Numanović

Sutkinja Lejla Numanović odbila je zahtjev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.
Vijesti / Flash | 13. 12. 2023. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured disciplinskog tužitelja (Ured) Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Prvostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podnio je disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja ''nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti'', saznaje portal "Avaza"

Nisu ispunjeni uvjeti

Ova informacija potvrđena nam je iz Ureda disciplinskog tužitelja VSTV-a.

''Nije zatraženo privremeno udaljenje od dužnosti sutkinje Numanović, zato što nisu ispunjeni uvjeti propisani članovima 76. i 77. Zakona o VSTV-u BiH'', rečeno je za Avaz.

Podsjećamo, sutkinja Lejla Numanović odbila je zahtjev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović te službene zabilješke pripadnika MUP-a TK, odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje, o čemu je "Avaz" detaljno pisao.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustrira i dio obrazloženja u rješenju u kojem je bio iskopiran dio rješenja druge osobe.

Materijalna greška

Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavilo ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Sutkinja je to pravdala materijalnom greškom, koju je navodno odmah ispravila. Također, ona se u prijavi pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze.

Kopirati
Drag cursor here to close