Sud

Podmićeni pomoćnik ministra ostaje u zatvoru

Vijesti / Flash | 11. 05. 2015. u 10:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud BiH je 8. svibnja donio rješenje kojim se proglasio stvarno nenadležnim za postupanje u kaznenom predmetu protiv Bahira Imamovića, osumnjičenog za kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 2. Kaznenoh zakona Federacije BiH.

Sud BiH je, na osnovu člana 28. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, a zbog opasnosti od odgađanja, osumnjičenom Bahiru Imamoviću odredio pritvor zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni, ukoliko se nađe na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak odnosno da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke u trajanju od mjesec danas od dana lišenja slobode, odnosno do 7. lipnja 2015. godine, priopćeno je danas iz Suda BiH.

Podsjećamo, Imamović koji je pomoćnik ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanske županije uhićen je zbog primanja mita. Osumnjičenog je SIPA uhitila prilikom primopredaje dara u iznosu od 10.000 KM, od ukupno 30.000 KM, koje je trebao uzeti od dužnosnika poduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Osumnjičeni je tražio navedeni iznos kako bi kao pomoćnik ministra, zloupotrijebio svoje ovlasti i proveo proceduru u kojoj bi navedenom poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanske županije, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close