Odluka na Sudu BiH

Podignute optužnice zbog ometanja rada pravosuđa

Vijesti / Flash | 24. 12. 2016. u 11:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu zbog ometanja rada pravosuđa BiH protiv Harisa Zornića, Enisa Mandala i Murata Đuderije.

Zornić, koji je rođen u Rožaju, Mandala, u Skoplju, i Đuderija, u Foči, optuženi su da su sa Šemsudinom Hodžićem, s namjerom da zastraše tužitelja u predmetu koji se vodio protiv Zornića (ranije se zvao Ljutvija Dacić), osmislili plan, nadgledali i opservirali mjesto stanovanja, te ukrali automobil Škoda octavia, u vlasništvu supruga tužiteljice BiH Diane Kajmaković.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da su navedene osobe nakon nekoliko dana pokušale da unište vozilo Kajmaković gurnuvši ga u provaliju, međutim, vozilo je zaustavilo nisko rastinje i teren, te je pretrpjelo znatna oštećenja.

Navedeno kazneno djelo dogodilo se 2010. godine, kada je Zornić bio u pritvoru, a s namjerom zastrašivanja postupajućeg tužitelja, radi pokušaja dobivanja određenih procesnih radnji i izlaska optuženog iz pritvora, dodaje se u priopćenju, prenosi Srna.

Optuženi se terete da su, korištenjem zastrašivanja, da bi na taj način spriječili tužitelja da vrši službenu dužnost u vezi sa kaznenim postupkom koji se vodi po Zakonu BiH, oštetili tuđu stvar, čime su Zornić i Mandal počinili kazneno djelo 'Ometanja rada pravosuđa', a Đuderija kazneno djelo 'Oštećenja tuđe stvari'. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close