Na granici

Podignuta optužnica zbog napada na policajca u BiH

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je na MGP Izačić, prilikom vršenja kontrole policajca granične kontrole lica i vozila na izlazu iz BiH, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao...
Vijesti / Flash | 01. 09. 2023. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstvo BiH podigao je optužnicu protiv A. M., rođenog 1999. godine u Salzburgu, R Austrija, ranije osuđivanog, državljanina R Austrije.

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je, dana 6. listopada 2019. godine, na MGP Izačić, prilikom vršenja kontrole policajca granične kontrole lica i vozila na izlazu iz BiH, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao, nakon što je policajac od njega zatražio da u okviru granične kontrole premjesti vozilo sa strane, izvan kolone.

Optuženi se tereti da je napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela iz člana 241b stav 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close