Teška kaznena djela

Podignuta optužnica u slučaju Željeznica FBiH

Vijesti / Flash | 26. 02. 2016. u 11:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije podignulo je optužnicu u predmetu "Željeznice FBiH" protiv Narcisa Džumhura, Seje Ramića, Smaje Salketića, Ninoslava Lučića, Ericha Šandora, Svetlane Mujkanović, Zufera Vlajčića, Nasira Silajdžića i pravnog lica TŽV "Gredelj" d.o.o. Sarajevo.

Osumnjičeni su za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, kazneno djelo sklapanje štetnog ugovora, te kazneno djelo krivotvorenje službene isprave.

"Osumnjičeni se terete da su u razdoblju od 2008. do 2010. godine zloupotrijebili službeni položaj, krivotvorili službenu dokumentaciju i sačinjavali štetne ugovore za modernizaciju, popravku i nepredviđene radove na lokomotivama u vlasništvu JP "Željeznice FBiH". Tako su ovo poduzeće oštetili za iznos od preko 4,5 milijuna maraka. Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije u optužnici je predložilo Županijskom sudu u Sarajevu privremene mjere osiguranja, odnosno, zabranu otuđenja ili opterećenja imovine", navodi se u priopćenju.

U istrazi i dokumentiranju navedenih kaznenih djela značajnu ulogu imali su službenici Federalne uprave policije. Optužnica je proslijeđena Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close