Dubrovnik

Podignuta optužnica protiv Zorana Čegara: Prijetio novinarki da će joj iščupati grkljan

Čegar je optužen jer je ispred ovog suda novinarki dvaput ponovio da će joj iščupati grkljan.
Vijesti / Flash | 17. 04. 2023. u 19:13 CIN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je početkom travnja 2023. godine podiglo optužnicu protiv Zorana Čegara, suspendiranog šefa Sektora uniformisane policije Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), zbog prijetnji novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CIN). Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Dubrovniku.

Čegar je optužen jer je ispred ovog suda novinarki dvaput ponovio da će joj iščupati grkljan. Slučaj je prijavljen lokalnoj policiji gdje je dat iskaz i predat videozapis događaja. Ukoliko je prijetnja izrečena osobi u vezi sa njenim poslom, za takvo krivično djelo može se izreći zatvorska kazna do pet godina.

Video: Policijski funkcioner Zoran Čegar psuje i prijeti novinarima CIN-a

Prijetnja se dogodila krajem listopada 2022. godine, odnosno dva dana nakon što je CIN objavio priču o Čegarovoj imovini. On je tijekom prethodnih 20 godina u službi stekao: nekoliko kuća, apartmana i zemljišnih posjeda u BiH i Hrvatskoj, a u njegovom posjedu su bili i brojni automobili, brodice, motocikli i motorne sanke.

Često je trgovao bez novca, razmjenjujući svoje i tuđe nekretnine i vozila. Novinari su otkrili da je dio imovine stekao koristeći se fiktivnim ugovorima i falsificiranim dokumentima pa su zbog toga pokrenuti parnični i krivični postupci pred nadležnim sudovima.

Pred Općinskim sudom u Dubrovniku Čegaru se već sudi za krivično djelo prijevare.

On je optužen da je 2017. godine prevario Darka Markovića sa Mljeta, vlasnika poduzeća ''Prožura'', od kojeg je uzeo automobil ''Mercedes'' E-klase i gumeno plovilo koje je bilo vlasništvo poduzeća. Čegar je rekao da će mu platiti kada proda zemlju u BiH, znajući da nije njen vlasnik, već samo posjednik. Obećao je i nagraditi Markovića ako se njegovo ime ne pojavi u ugovoru jer kao visoki policijski službenik nije želio da ga povezuju sa ovim poslom.

Više pročitajte na cin.ba

Kopirati
Drag cursor here to close