Sarajevo

Podignuta optužnica protiv uhićenih u akciji 'Urban'

Vijesti / Flash | 27. 12. 2016. u 13:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Nedžada Bubice, Fahrudina Oručevića, Narcisa Behlilovića, Irfana Turkovića, Kenana Softića, Enesa Begovića i Lamije Maglić-Stajić, za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, te gradnje bez odobrenja, javlja BIRN-Justice Report.

Optužnicom, koja je proslijeđena Županijskom sudu na potvrđivanje, ovo sedmero se terete da su od 2011. do 2014., u namjeri da firmi "Lake", čiji je vlasnik Bubica, pribave imovinsku korist, zaključili ugovor o sanaciji zgrade Elektrotehničkog fakulteta koja je bila predviđena za rušenje, bez postupka javne nabavke.

Bez naknade, kako navode u Županisjkom tužiteljstvu, firmu "Lake" radovi su koštali oko tri milijuna konveritibilnih maraka. Zauzvrat je, istovremeno, Bubici obećano zemljište površine od oko 5.000 m2 u vrijednosti od preko sedam milijuna KM.

U Tužiteljstvu dodaju da je uz optužnicu predloženo ukidanje pritvora Oručeviću, bivšem ministru za obrazovanje, znanost i mlade u Vladi Županije Sarajevo, Behliloviću i Turkoviću, bivšim čelnicima Elektrotehničkog fakulteta, te vještaku građevinske struke Softiću.

U Tužiteljstvu pojašnjavu kako su prestali zakonski razlozi za produženje pritvora, budući da je podignuta optužnica. Maglić-Stajić i Begović su bivši uposlenici Općine Novo Sarajevo.

Svih sedmero su uhićeni u akciji Urban prošlog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close