Pali na granici

Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog krijumčarenja ljudi

Vijesti / Flash | 03. 11. 2016. u 10:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete da su počinile kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela "krijumčarenje migranata" u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje ljudi.

Optuženi se terete da su oformili organiziranu grupu radi neposrednog izvršenja kaznenog djela krijumčarenja ljudi, koje djelo su radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi i pokušali izvršiti ilegalnim prebacivanjem tri državljanina Šri Lanke preko državne granice BiH u Republiku Srbiju, pa dalje u zemlje zapadne Europe.

Prema navodima optužnice, optuženi su tijekom travnja 2016. godine, po prethodno dogovorenim radnjama koje će svaki od njih preduzimati za ukupan iznos od 9.000 eura, u namjeri i po prethodnom dogovoru pokušali izvršiti ilegalno prebacivanje državljana Šri Lanke u čemu su spriječeni i zaustavljeni kontrolom pripadnika Granične policije BiH.

Optužnica je podignuta protiv Morina Kujtima zvanog "Mali" (1994.) iz Kušnina, općina Đakovica, Republika Srbija, s prijavljenim prebivalištem u Sarajevu, državljanina BiH i Kushtrima Krasniqija zvanog "Guli" (1993.) iz Đakovice, Republika Srbija, s prijavljenim prebivalištem u Gradačcu, državljanina BiH i Srbije.

Optužnica je podignuta i protiv Gjelala Osmankaja (1993.) u Ljubidža Hasu, opština Prizren, Republika Srbija, s prijavljenim prebivalištem u Kladnju, državljanina BiH i Srbije te Bobana Jeremića zvanog "Šaban" (1981.) u Zvorniku, s prijavljenim prebivalištem u Zvorniku, državljanina BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close