Prosvjed

Podgorica: Prosvjedi majki s troje i više djece

Vijesti / Flash | 05. 03. 2017. u 22:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece dobile su od Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) dozvolu za prosvjede do 12. ožujka.

Članica Kordinacionog odbora korisnica naknada za majke sa troje i više djece, Željka Savković, poručila je ranije danas da one neće odustati od prosvjeda, i da će, ako bude potrebno, prosvjedovati i po kiši.

MUP je prethodno korisnicima naknada, koje već četiri dana prosvjeduju ispred parlamenta, odobrio okupljanje do 7. ožujka, ali je danas uvažio zahtjev da se taj rok produži, prenosi Televizija Crne Gore.

"Sklonit ćemo se ispod najlona ako budemo mogle, a ako ne, stajat ćemo na kiši, kiša još nikoga nije ubila", kazala je Željka Savković. Vjeruje da će Ustavni sud uskoro donijeti odluku.

"Čekamo odluku Ustavnog suda. Vjerujemo da u njemu postoje časni ljudi, zato možda i čekaju toliko da donesu odluku", kazala je Savković. Korisnice naknada za majke sa troje i više djece traže ukidanje zakona kojim im se smanjuje iznos naknade.

"U ovome je više od 22 tisuće majki - sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, žena koje su se odrekle mirovine i uzele naknadu i koje su to pravo stekle po osnovu radnog odnosa. U ovome želimo da stanemo iza svake majke podjednako", rekla je Savković, prenosi portal Vijesti.

Vlada nije pristala da udovolji zahtjevu majki, koje su 16. i 17. veljače prosvjedovale, tražeći da povuče odluku o umanjenju naknada. Na sastanku sa predstavnicima Vlade, majke su odbile ponudu da delegiraju jednu članicu koja bi sudjelovala u radnoj grupi za kategorizaciju žena.

Kopirati
Drag cursor here to close