Iz sela u planinu

Podaca: Pripadnici HGSS-a traže nestalog bh. državljanina

Vijesti / Flash | 06. 08. 2017. u 15:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju oko podneva pripadnici HGSS-a su dobili su novu dojavu o nestalom stranom državljaninu u Podacima te su ekipe krenule u potragu.

"Državljanin BiH uputio se iz starog sela prema planini i javio se jučer. Tražimo lociranje mobitela i pomoć helikoptera jer na ovim temperaturama pas nema izoštren njuha i treba čekati noć", rekao je za 24 sata Stipe Bušelić.

Za sada su HGSS na terenu kojeg, unatoč nesnosnim vrućinama, pažljivo i detaljno pretražuju. za sada još uvijek bez uspjeha.

"I mi smo na izmaku snaga sve ekipe su još od četvrtka na terenu, ljudi su izmoreni, ali nećemo odustati potraga se nastavlja", riječi su Stipe Bušelića koji i ovim putem moli sve avanturiste i zaljubljenike u planinarenje da se ne upuštaju prema Biokovu.

Inače, potraga za nestalom poljskom državljankom M.W. (43) završena je u nedjelju.

Nesretna turistkinja pronađena je mrtva u vrletima Biokova.

Potraga je trajala četiri dana, od četvrtka kada su pripadnici HGSS zaprimili poziv kćeri koja je kazala da joj se majka javila mobitelom, da je po glasu djelovala dezorijentirano te da je tražila pomoć.

Četiri dana su pripadnici HGSS Makarske, Splita, Šibenika, Zadra, Dubrovnika 'češljali' teren iznad Živogošća zajedno sa psima i dronovima. Unatoč velikim vrućinama davali su nadljudske napore kako bi pronašli poljsku turistkinju koja se sama uputila u četvrtak ujutro u Biokovo.

Spomenimo da statistike govore kako ova prelijepa planina, ali u istom trenutku itekako opasna svake godine odnese ljudske živote.

Kopirati
Drag cursor here to close