globalni terorizam

Pod maskom borbe protiv ISIL-a se vodi borba za političku moć

Vijesti / Flash | 20. 01. 2016. u 14:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik premijera Republike Turske Yalcin Akdogan izjavio je kako se pod maskom borbe protiv terorističke organizacije ISIL u regiji vodi borba za političku moć, javlja Anadolija.

Akdogan je bio je gost uredničkog deska AA u Ankari, a tom prilikom je osvrnuo na pitanje globalnog terorizma te na druga aktualna događanja.

"Pod maskom borbe protiv terorističke organizacije ISIL u regiji se vodi borba za političku moć. ISIL je postao kao neki francuski ključ koji otvara sva vrata, odnosno instrument koji služi i za uređivanje unutrašnje politike ali i granica'', rekao je Akdogan.

Kada je u pitanju djelovanje terorističke organizacije PKK-a u Turskoj, Akdogan je naglasio kako stanovnici Turske nisu dopustili da budu prevareni, te da je terorističkoj organizaciji bitno samo ostvarivanje vlastitih ciljeva.

"Stanovništvo je shvatilo da se na jednoj strani nalazi država koja pruža podršku narodu, gradi škole i bolnice, a na drugoj strani organizacija koja bombardira iste te škole, ruši i pali bolnice i koja stanovništvu život čini nepodnošljivim. Organizacija je jednaka smrti, a država znači nadu i život dostojan čovjeku. Naši stanovnici su to shvatili i zato je propala strategija terorističke organizacije'', poručio je Akdogan.

Osvrnuo se i na posljednja događanja u sirijskom gradu Madayi, koji je u potpunosti opkoljen od strane snaga sirijskog režima i Hezbollaha. Prema riječima Akdogana, u ovom gradu događa se jedna velika humanitarna tragedija.

"Mi smo jako osjetljivi na ova pitanja. Ali, nažalost, međunarodna zajednica je po ovim pitanjima od početka pokazivala jednu neosjetljivost. Svjedoci smo da u regiji u kojoj se nalaze Turmeni ljude bombardiraju režimske snage, ali isto to s kopna i mora radi i Rusija. U regijama koje bombardiraju nema terorista, tamo se nalazi umjerena opozicija i Turkmeni, tamo se nalaze civili.

Bombardiraju se škole i bolnice, život gube djeca i učenici'', rekao je Akdogan.

Na kraju je dodao kako je Assad svakako provodio jedan državni teror, vršio strašan zločin ubijajući svoj narod, te da mu je u tome sada partner i Rusija.

Kopirati
Drag cursor here to close