Nakon višednevne borbe

Pod kontrolom požar koji je prijetio selima u općini Ravno

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 10:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar, koji je prijetio selima Batine, Šijakovići i Gornja Trebinja u općini Ravno, pod kontrolom je, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite.

Navodi se da još ponegdje tinja, što uključuje mogućnost ponovnog aktiviranja zbog jake bure koja trenutno puše.

Naime, požar koji je izbio na brdu Lisac 17. kolovoza u kasnim popodnevnim sati od udara groma, 19. kolovoza se proširio prema selima Vojevići, Zagorac i Trnčina. Vatra je došla do samih kući, ali uz velike napore vatrogasaca i mještana kuće su spašene.

U nedjelju 20. kolovoza zbog jake bure požar se proširio u suprotnom smjeru prema selima Batine, Šijakovići i Gornja Trebinja. Krajnjim naporom vatrogasaca i mještana sela su obranjena, navodi se u priopćenju.

Opožarena površina je oko 1020 ha šume i niskog rastinja. Pojedina sela nemaju električnu energiju jer je izgorjelo više od 20 stubova visokog napona, koji će tijekom dana biti zamijenjeni.

U gašenju požara uz DVD Ravno s dva vozila i šest vatrogasaca, sve vrijeme pomagali su Vatrogasno društvo Slano i Vatrogasno društvo Dubrovnik s po 2 vozila i po 6 vatrogasaca, te Vatrogasno društvo Neum s jednim vozilom i tri vatrogasca, kao i više od 60 mještana.

Kopirati
Drag cursor here to close