Tužiteljstvo

Pod istragom 180 osoba koje su se vratile iz Sirije

Vijesti / Flash | 03. 06. 2016. u 14:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačko federalno tužiteljstvo provodi istragu nad 180 osoba, povratnika iz Sirije, za koje sumnjaju da pripadaju ili pružaju podršku jednoj terorističkoj grupi, rekao je u petak glasnogovornik ministarstva pravosuđa, dan nakon uhićenja tri sirijska državljana zbog planiranja napada u Diseldorfu.

“Trenutno, glavni federalni tužitelj vodi oko 120 istraga od oko 180 osumnjičenih povezanih s građanskim ratom u Siriji zbog pripadnosti ili podrške terorističkoj grupi”, rekao je u toku konferenciji za novinare.

Uhićenje tri osumnjičena Sirijca, priopćilo je federalno tužiteljstvo, rezultat je priznanja četvrtog osumnjičenog, koji se predao francuskim vlastima 1. veljače u Parizu.

Ova uhićenja nešto više od dva mjeseca nakon napada u Bruxellesu, potvrđuju zabrinutost njemačkih vlasti da će Njemačka postati meta napada.

Upitan o tome, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova je ocijenio da je rano povlačiti zaključke o stupnju ozbiljnosti terorističke prijetnje u zemlji, podsjetivši da je nivo uzbune i dalje visok, naveo je Le Figaro.

Kopirati
Drag cursor here to close