EUFOR brzi odgovor 2022

Počinje velika vojna vježba u BiH: Iz Italije stiglo više od 250 vojnika sa vojnim vozilima

Vojnici iz 20 zemalja okupit će se na vojnoj vježbi u Bosni i Hercegovini koja počinje sutra i trajat će do 22. studenog.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2022. u 21:06 N1 BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 EUFOR brzi odgovor 2022

Vojnici iz 20 zemalja okupit će se na vojnoj vježbi u Bosni i Hercegovini koja počinje sutra i trajat će do 22. studenog.

Catherine Smyth-Barrett, glasnogovornica EUFOR-a obratila se javnosti danas iz luke Ploče, rekavši da je iz Italije stiglo više od 250 vojnika sa vojnim vozilima i opremom. Uskoro će stići i brod sa drugom grupom vojnika i opreme iz Italije.

''Nalazimo se u luci Ploče u Hrvatskoj, kako bi dočekali naše kolege iz talijanske bojne koji su doplovili brodom talijanske mornarice – ''San Marco“, kako bi sudjelovali u vježbi “EUFOR brzi odgovor 2022”. Danas je iz Italije stiglo više od 250 vojnika sa vojnim vozilima i opremom. Uskoro će stići i brod sa drugom grupom vojnika i opreme iz Italije. Narednih dana svih dvadeset zemalja sudionica u EUFOR-u će se okupiti kako bi održali vježbu na različitim urbanim i ruralnim lokacijama širom Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina, ove dodatne snage će sudjelovati u taktičkim vježbama i patroliranju, te će privremeno povećati brojno stanje EUFOR-a”, izjavila je glasnogovornica EUFOR-a-

Vojnici se okupljaju kako bi “demonstrirali sposobnost i odlučnost EUFOR-a da pruže doprinos sigurno i stabilnog okruženja za stanovnike Bosne I Hercegovine”.

''Kao i prethodnih godina, EUFOR će privremeno povećati svoje prisustvo tako što će povećati broj vojnika, ojačati patroliranje i držati taktičke vježbe na odabranim urbanim i ruralnim lokacijama, tijesno surađivati sa Oružanim snagama BIH, lokalnim zajednicama i organima za sprovođenje zakona'', navodi se iz EUFOR-a.

Ističe se i kako ova vojna vježba pokazuje predanost Europske unije europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close