Fizički obračun

Počelo suđenje ministru Lukaču

Vijesti / Flash | 20. 12. 2016. u 19:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je počelo suđenje ministru unutarnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, zbog nanošenja lakih tjelesnih ozljeda Dejanu Spasojeviću iz Banja Luke. Zanimljivo je da se na objedinjenom procesu sudi i Spasojeviću, zbog navodnih prijetnji supruzi Dragana Lukača.

Na pripremnom ročištu oba procesa su objedinjena, jer se odnose na isti događaj, s istim svjedocima. Branitelj Dejana Spasojevića je, kako tvrdi, od odvjetnika Dragana Lukača dobio ponudu da kompletan slučaj bude riješen nagodbom.

Navode o ponudi da slučaj riješe sporazumom, ni Dragan Lukač ni njegov odvjetnik Jovan Čizmović nisu htjeli komentirati, piše BN.

Aktualnom ministru unutarnjih poslova Draganu Lukaču sudi se po optužnici Okružnog tužiteljstvo, u kojoj se tereti da je u kolovozu 2013. godine na igralištu u banjalučkom naselju Petrićevac pretukao devetnaestogodišnjeg Dejana Spasojevića.

Lukač je u ranije objavljenom pismu to demantirao: "Istog sam oborio na zemlju uz pomoć zahvata na ruci i držao ga u namjeri da ga smirim. Istovremeno je pokušavao da me udari nogama, prilikom čega je došlo do ozljeda u vidu oderotina i ogrebotina, jer je isti ležao na asfaltu i pokušavao da se otme iz zahvata sve vrijeme govoreći - pusti me, sve ću ih pobiti."

Obrana Dejana Spasojevića, međutim, tvrdi da su druga djeca, među kojima je bio i Lukačev sin, pretukla njegovu sestru. Kada je Spasojević sa sestrom došao na igralište, tvrdi obrana, Dragan Lukač ga je pretukao.

Glavni pretres je zakazan za 1. veljače sljedeće godine, kada će se Dragan Lukač i Dejan Spasojević izjasniti o optužbama.

Kopirati
Drag cursor here to close