Isplata poticaja

Počelo suđenje Jerki Ivankoviću Lijanoviću

Vijesti / Flash | 06. 05. 2016. u 13:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred županijskim sudom u Tuzli u četvrtak je počelo suđenje bivšem zamjeniku federalnog premijera i ministru poljoprivrede Jerki Ivankoviću Lijanoviću i njegovu odvjetniku Stipi Šakiću, optuženima za nezakonitosti tijekom dodjele poljoprivrednih poticaja, zloupotrebu položaja i korupciju.

Jerko Ivanković Lijanović optužen je da je oštetio federalni proračun za više od 817.000 KM tako što je uvjetovao poljoprivrednicima u FBiH da pola poticaja moraju davati njegovoj kriminalnoj skupini.

Unatoč brojnim materijalnim dokazima i velikom broju svjedoka Tužiteljstva, među kojima su i članovi Lijanovićeve kriminalne skupine koji su priznali krivnju, Jerko Ivanković Lijanović tvrdi kako nije oštetio proračun Federacije BiH, piše Večernji list.

U ovom predmetu pravomoćno su osuđena tri dužnosnika i člana Narodne stranke Radom za boljitak.

Priznanjem krivnje i nagodbom s Tužiteljstvom, bivši županijski ministar poljoprivrede Edin Ajanović osuđen je na godinu dana zatvora, dok su na dvije i pol godine zatvora osuđeni županijski zastupnik Mersed Šerifović i bivši Lijanovićevi savjetnik Suad Čamdžić.

Suđenje se nastavilo u petak, i to izvođenjem svjedoka Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close