Ceremonija

Počela obuka budućih bh. vojnika

Vijesti / Flash | 17. 09. 2015. u 17:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom ceremonijom i postrojavanjem u Središtu za temeljnu obuku u Pazariću danas je obilježen početak obuke 16. naraštaja kandidata na temeljnoj vojničkoj obuci za prijam u vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj ceremoniji nazočnim su se obratili zapovjednik Središta za temeljnu obuku pukovnik Jasmin Ganić, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Ilija Petrović, te zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general bojnik Husein Tursunović.

Pukovnik Ganić je tijekom svog obraćanja, pored riječi dobrodošlice, kandidatima 16. naraštaja rekao da od njih očekuje i zahtijeva da svojim nesebičnim zalaganjem realiziraju sve planske zadatke, dostignu potrebne standarde i uspješno završe temeljnu vojničku obuku kako bi stekli uvjete za nastavak specijalističke obuke i daljnju izobrazbu.

Zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Ilija Petrović je u uvodu svog govora kandidatima 16. naraštaja čestitao ne izboru vojnog poziva kao životne profesije te u nastavku rekao da od njih kao budućih vojnika očekuje da kroz obuku te njihov angažman na dužnostima na koje budu raspoređeni daju puni doprinos u izgradnji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i globalne stabilnosti u segmentima u kojima Oružane snage Bosne i Hercegovine sudjeljuju.

General bojnik Tursunović je tijekom svog govora također zaželio dobrodošlicu kandidatima 16. naraštaja u Središte za temeljnu obuku te, pored ostalog, istaknuo da njihovo opredjeljenje za djelatnu vojnu službu predstavlja izuzetno značajan događaj u njihovim životima i predstavlja pokazatelj spremnosti i odlučnosti za preuzimanje osobne odgovornosti, obveze i pravila ponašanja propisanih regulativama iz oblasti obrane.

Temeljnu obuku u okviru 16. naraštaja pohađaju 134 kandidata i kandidatkinje nakon čega će, oni koji uspješno dostignu postavljene standarde, potpisati ugovor o vojnoj službi, te će biti raspoređeni u zapovjedništva i postrojbe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na službu i daljnje usavršavanje, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close