Zapljena

Plijen u akciji Damask: Zastave, meci, oružje i popisi

Vijesti / Flash | 08. 09. 2014. u 13:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji Damask, u kojoj je uhićeno 16 osoba, a pretreseno 17 lokacija na širem području BiH, su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: ručne bombe, puškomitraljezi, poluautomatske puške, zračne i druge vrste pušaka, pištolji, okviri za streljivo i streljivo različitog kalibra, maskirni panciri i jurišni prsluci, objavila je Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pored navedenog, privremeno su oduzeta i računala i računalna oprema, uređaji za pohranjivanje podataka, mobilni telefoni, SIM kartice, propagandni materijal (CD-ovi, DVD-ovi, brošure, knjige, zastave i sl.), razne bilješke, popisi i drugi predmeti koji, kako navodi SIPA, mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Podsjećamo, pripadnici ove policijske agencije, u suradnji s drugim agencijama za provođenje zakona u BiH, 3. rujna 2014. godine realizirali su antiterorističku akciju kodnog naziva Damask u kojoj je slobode lišeno 16 osoba, te pretreseni objekti na većem broju lokacija na širem području BiH.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, shodno uputama postupajućeg tužitelja, policijski službenici SIPA-e predali su, 5. rujna 2014. godine, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH osobe inicijala: H.B. (1972), I.D. (1971), M.K. (1980), E.H. (1992), E.M. (1987), S.H. (1979), A.H. (1991), J.J. (1987) i A.K. (1983), koje su lišene slobode u ovoj akciji.

Protiv navedenih osoba SIPA je Tužiteljstvu BiH podnijela izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela financiranje terorističkih aktivnosti, javno poticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi s kaznenim djelom terorizam.

SIPA je navela kako će se aktivnosti u okviru ove akcije ''intenzivno nastaviti u pravcu otkrivanja svih izvršitelja i dokumentiranja kaznenih djela''.

Kopirati
Drag cursor here to close